ANATOMIKURS HÄSSLEHOLM 2015

Helgen den 10-11 oktober genomfördes labradorklubbens utbildning Anatomi och bedömning med fokusering på labrador retriever i Hässleholm. LRK Skåne hade bjudit in Filip Johnsson som föreläsare, välkänd i labradorkretsar och exteriördomare på rasen.

Tvådagarsutbildningen ägde rum på kända Hässleholmsgården, där det erbjöds gott om utrymme både inomhus och utomhus för både hundar och ägare. Upplägget med både teori och praktik samt filmvisning gav livliga diskussioner vilket gjorde utbildningen mycket intressant och minnesvärd.
Deltagarna lämnade Hässleholmsgården med ökade kunskaper om rasens exteriör och anatomi, allt i enlighet med LRKs målparagraf.  

Några återbud lämndes i sista stund, men det gavs desto mer tid och utrymme för de närvarande deltagarna att ställa frågor och klämma och känna på alla hundarna, mestadels på labradorer men det fanns även med på programmet att bekanta sig med både mops och golden retriever.

Den obligatoriska enkäten som delades ut och besvarades av deltagarna innan hemfärden visade på mycket gott betyg till föreläsare och övrig personal och så gott som alla svarade också att man ville ha mer av liknande utbildningar framöver.  

Visst är det härligt med så stor kunskapstörst om vår ras!

Katarina Ramberg och Ellinore Månsson