SIMINSTRUKTIONER

Den simtid som du har fått är den tid som din hund ska vara i bassängen

Alla hundar ska duschas innan träning i bassängen. 5 minuter innan din simtid ska päls och tassar sköljas av noggrant så att så lite smuts som möjligt följer med i bassängen. Fäller hunden mycket är det uppskattat att löst hår borstas bort innan simningen för att hålla filtren rena i bassängen.

Endast en hund åt gången får vistas i bassängen och du som djurägare får inte bada i bassängen – detta av säkerhetsskäl! Flytväst finns att låna på plats. Tänk på att hunden ska vara väl rastad. Hundar med infektioner eller med dålig mage får inte träna i bassängen. Låt inte hunden vara lös i väntrummet.

Efter simtiden har du 15 minuter att duscha och eventuellt schamponera hunden. Egna handdukar ska tas med för att torka hunden torr efter simningen. Behöver du föna hunden torr går det bra att göra detta i väntrummet utanför bassängen. (Eller kom överens med den som hyr efter dig att fortsätta att torka hunden i vår stora blås då de börjat simma sin hund) Eventuellt schampo tar var och en med sig

Var noga med att låta hunden vila då den behöver. Lär hunden successivt att träna i bassäng. Var också väldigt noga med att inte låta hundarna dricka för mycket vatten då den simmar. Det är inte farligt att dricka vattnet, även om det är klor i det, utan hundar som snabbt får i sig en stor volym av vatten kan bli väldigt sjuka.

Ta med ett ombyte kläder eller regnställ för ni som ägare kan bli blöta. Djursjukhuset tillhandahåller ett antal Foppa tofflor men inte i alla storlekar så har ni liknande skor så ta med dessa. Uteskor får inte användas i badanläggningen.

Det finns vattenleksaker på anläggningen. Ta med er en leksak som flyter om er hund inte vill använda de saker som finns på plats och som även andra hundar använder.

Om täcke/morgonrock finns till hunden så ta gärna med detta så att den kan ha på sig detta under hemfärden.

Hunden bör inte sitta blöt mer än nödvändigt i en bil där det kan vara minusgrader

Lycka till med simträningen!